Wijncursus ‘Wijn en Champagne’ met degustatietechniek Deze kennismakingswijncursus richt zich tot iedere wijnliefhebber, zeker voor diegenen die nog nooit een wijncursus gevolgd hebben. Inhoud We starten met een half uurtje theorie en gaan dan 3 witte en 3 rode wijnen beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen… op een schriftelijke manier met een professionele degustatietechniek. We proeven dus telkens een aantal typische druiven uit verschillende landen om alzo ons smaakpalet te verfijnen. De tweede avond vergelijken we Champagne, Cava en Prosecco Dit is vooral een praktische cursus! Doelstelling Bedoeling is om nadien meer te genieten en een oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit van een glas wijn… en je zal meer te weten komen over het zicht, de aroma’s en de smaak. Docent Koen Daniels is voorzitter van de wellicht grootste wijnvereniging van Vlaanderen: vzw Confrérie Tastevin. Daar geeft en organiseert hij maandelijks wijnavonden. In 2012 werd hij in het Piva-instituut in Antwerpen vice- Wine Taster of the Year Wine World - Gault/Millau. Sinds 2013 is hij ook gediplomeerd Sommelier en gaf hij ondertussen meer dan 10 jaar wijncursussen bij Simivoc in Schoten.
|